Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Järjestötalosta

Ensiksi varmasti kaikki luottamushenkilöt ja viranhaltijat arvostavat kolmannen sektorin tekemää työtä. Kiitos siitä.

Kiinteistöohjelman ja sen luokituksen tarkoituksena on saada tieto siitä mihin tarkoitukseen kiinteistöä tarvitaan, esim. lakisääteisten peruspalveluiden tuottamiseen vai muuhun kuntalaisten ei lakisääteisten palveluiden ja hyvinvoinnin edistämiseen. Kiinteistöjen käyttötarve, käyttökustannukset, korjausvelka, poistot ja tasearvo vaikuttavat myös luokituksen määrittämiseen.

Kaupungilla on runsaasti huonokuntoisia vajaakäytössä olevia kiinteistöjä, jotka aiheuttavat turhia kuluja. Valitettavasti väkiluku tippuu koko ajan ja sitä myötä myös verotulot, joilla kiinteistöjä voidaan ylläpitää. Kaikkeen ei ole varaa, se on tosiasia. Ensisijaisesti pitää keskustella kuntalaisten palveluista eikä siitä missä kiinteistössä ne on järjestetty nyt.

Valtuuston päätös osoittaa, että kiinteistöt pystytään luokittelemaan tärkeyden mukaan ja samalla antaa valtuudet viranhaltijoille ja luottamushenkilöille aloittaa toimenpiteet, jos sellainen tulee ajankohtaiseksi.

Järjestötalon kohdalla päätöksenteko menisi seuraavasti: 1. Ensin keskustellaan käyttäjien, luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden kesken; 2. Mahdollinen lautakunta käsittely; 3. Kiinteistö pyritään kokonaan vuokraamaan ulkopuoliselle; 4. Mikäli se ei onnistu, kaupunginhallitus antaa myyntiluvan; 5. Myynti aloitetaan, kun tiedetään että korvaavat tilat ovat tiedossa; 6. Myyntipäätös tehdään tarjousten perusteella kaupunginhallituksessa; 7. Mikäli kiinteistöä ei saada vuokrattua, myytyä tai kunnostaminen ei ole järkevää, niin sitten kaupunginhallitus antaa purkuluvan. Kaikki nämä päätökset menevät julkisesti luottamushenkilötoimielinten kautta.

Tämän hetken päätösten perusteella Järjestötalon käyttö ja ylläpito pysyy edelleen samana kuten tähänkin saakka. Mikäli seuraavalla valtuustokaudella päätetään muuta, lähtökohtana on, että korvaavat tilat tälle toiminnalle järjestetään.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja (kesk.)

Tämän hetken päätösten perusteella Järjestötalon käyttö ja ylläpito pysyy edelleen samana kuten tähänkin saakka.