Pääkirjoitus: Koronarokotteen saatavuutta parannettava

Koronarokotteen saatavuudessa ilmenevät ongelmat uhkaavat pitkittää koronapandemian kestoa kaikkialla. Ongelma näkyy ja tuntuu käytännössä myös Pieksämäellä kun saapuvien rokotteiden määrä vähenee merkittävästi useamman viikon ajaksi. Käytännössä se tarkoittaa, että Pieksämäellä ei pystytä ainakaan kahteen tai kolmeen viikkoon rokottamaan yhtään uusia henkilöitä. Lisäksi sovittuja tehosterokotuksiakin joudutaan osin siirtämään eteenpäin.

Rokotteiden saatavuusongelmat merkitsevät samalla, että koronapandemian kanssa tasapainoilu jatkuu entistä kauemmin. Tällä menolla kesä ehtii olemaan jo mennyt menojaan ennen kuin valtaosa rokotteen tahtovista on saatu rokotettua. Rokotteiden saatavuutta on saatava parannettua, että taistelu koronavirusta vastaan voidaan voittaa. Esimerkiksi Pieksämäellä olisi valmiudet ja mahdollisuudet rokottaa huomattavasti rivakammin, jos vain olisi millä rokottaa.

Samalla myös Pieksämäellä on syytä varautua ja valmistautua siihen, että koronapandemia on seuranamme vielä jonkin aikaa. Vaikka tautitilanne on paikallisesti helpottanut, niin se saattaa muuttua hyvinkin nopeasti, kuten Pieksämäellä jo tiedetään ennestään. Siksi turvavälit, hyvä käsihygienia ja kasvomaskien käyttö on syytä pitää edelleen tiukasti mielessä. Jossain vaiheessa tilanne helpottaa, mutta ei vielä.

Kommentoi