Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Päteviä ihmisiä ehdokkaiksi

Olipahan Veera Järvenpäältä tiukkaa tekstiä lauantain kolumnissa. Valtuustoon hänen mielestään pitää valita vain ”päteviä” ihmisiä. Kukahan muu tuon pätevyyden vahvistaa kuin äänestäjä. Me vaalipäälliköt pyrimme löytämään ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita yhteisten asioiden hoitamisesta ja jokainen meistä tietenkin pyrkii löytämään ihmisiä, jotka ovat ainakin kallellaan meidän puolueeseen. Jos vasta-alkajat eivät kelpaa, kuten ymmärsin Veeran tekstistä niin valtuusto alkaa supistua luonnollisella tavalla. Jokaisen pitää joskus olla vasta-alkaja. Muuten ei kehity ”konkariksi”.

Näitä yhteisiä asioita hoitamaan pitää valita sellaiset henkilöt, jotka kykenevät yhdessä muiden (erimielistenkin) kanssa löytämään vähintään sellaisen yhteisymmärryksen, joka johtaa tavoiteltuun tulokseen (olkoonkin, ettei tulos ole sataprosenttisesti oman mielen mukainen). Jos se ei muuten onnistu on vaikka äänestettävä ja enemmistön mukaan mennään. On toki laissa annettu mahdollisuus tehdä vielä valituskin, jolla pyrkii kaatamaan lopputuloksen, mutta sitä mahdollisuutta on käytettävä harvoin, että luottamushenkilö säilyttää muiden kunnioituksen.

Itse olin vasta-alkaja 1968, jolloin minut valittiin kauppaoppilaitoksen johtokunnan puheenjohtajaksi. Siitä alkaen olen ollut yhtäjaksoisesti kaupungin luottamushenkilönä eri tehtävissä. Uskon, että jokainen vuosi on opettanut minulle aina lisää ”politiikasta”.

Joten tervetuloa vain eri puolueiden listoille ehdokkaaksi kaikkia vasta-alkajatkin.

Kokoomuksen vaalipäällikkö