Pääkirjoitus: Savonsolmun tarina alkaa olla loppuun luettu

Vuosikymmenien ajan Pieksämäellä hotelli- ja ravintolaelämän sekä kokoontumisten keskiössä ollut Hotelli Savonsolmu on kohta vuoden ajan ollut tyhjillään Pieksänjärven rannassa. Asiakkailta hotelli ja ravintola suljettiin jo viime tammikuussa, helmikuussa toimintaa pyörittänyt Hotelli Pieksämäki Oy hakeutui konkurssiin. Viime syksystä lähtien rakennus on ollut kylmillään.

Uutta omistajaa legendaariselle retrohotellille ei ole useista yrityksistä huolimatta löytynyt, eikä ajan kulumisen myötä uuden omistajan löytäminen ole yhtään helpompaa. Kiinteistö Oy Savonsolmu on tontinvuokraoikeuden haltija ja omistaa tontilla olevan hotellirakennuksen. Vuokaoikeutta on jäljellä vielä reilut kolme vuotta, mutta yhtiö ei ole pystynyt maksamaan vuokria Pieksämäen kaupungille. Käytännössä tilanne tarkoittaa, että kiinteistöyhtiöllä ei ole tuloja ja edessä on jossain vaiheessa konkurssi. Toivottavasti tontille saadaan tulevaisuudessa käyttöä, eikä hotellikiinteistö jää siihen suuruuden aikojen muistomerkiksi.

Pertinkujan asemakaavamuutos on edelleen kesken. Eniten siinä hiertää alueelle kaavailtujen kerrostalojen rakentaminen. Löytyisikö kerrostaloille sopivaa tilaa ja tonttimaata esimerkiksi Savonsolmun kiinteistön paikalle? Joka tapauksessa uudessa kaavassa kannattaa huomioida tavalla tai toisella Savonsolmun tontin käyttö.

Kommentoi