Pääkirjoitus: Koronatilanne muuttaa kampanjointia

Kevään kuntavaalien ehdokasasettelua on Pieksämäellä ehditty tekemään jo viime vuoden puolella. Suurin työ on kuitenkin vielä edessä ja myös ehdokkaita tunnutaan tarvittavan myös Pieksämäellä reippaasti nykyistä enemmän. Samalla useamman puolueen vaalipäälliköt myöntävät (PL 9.1.2021), että ehdokashankinta on sujunut nihkeämmin kuin edellisten kuntavaalien alla. Vallitseva koronatilanne on ainakaan helpota ehdokkaiden löytämistä, eikä varsinkaan vaalityöhön liittyvää kampanjointia.

Perinteisesti puolueet ovat vyöryneet kaupunkien ja kirkonkylien toreille vaalivankkureineen, jossa vaalityötä on tehty kansan eli äänestäjien pariin jalkautumalla. Tällä kertaa tilanne voi olla hyvinkin paljon toisenlainen, kaikki riippuu kansallisen ja varsinkin alueellisen koronatilanteen kehittymisestä. Tänä vuonna kohtaamiset tapahtuvat vähintään maskin takaa, mutta samalla on syytä etsiä ja pohtia myös uudenlaisia ja innovatiivisia kampanjoinnin muotoja.

Vaalityön tekeminen varmasti sähköistyy ja siirtyy monessa mielessä verkkoon, jossa kohtaamisia voidaan toteuttaa etäyhteyksien avulla. Unohtaa ei myöskään sovi perinteisen printtimainonnan voimaa ja merkitystä, joka näin koronan aikana nousee arvoon arvaamattomaan. Yhteiskunnalliselle keskustelulle on tilaa myös Pieksämäen Lehdessä.

Kommentoi