Pääkirjoitus: Talvinen luonto kutsuu nyt liikkumaan

Sään puolesta alkanut tammikuu alkaa näyttämään jo kunnon talvelta. Viikonlopuksi on luvassa jopa paukkupakkasia myös Pieksämäelle ja muualle itäiseen Suomeen. Sääennusteiden mukaan pakkasten jälkeen saapuu lisää lumisateita, jota varsinkin talvilajien harrastajat ottavat ilolla vastaan. Samalla kun kaamos alkaa hellittämään ja valon määrä lisääntyy, niin myös talvinen luonto kutsuu kaikkia kynnelle kykeneviä liikkumaan ulos.

Luvassa on, ainakin toviksi, kunnon talvista säätä. Viime vuonna talvi jäi enemmän odottelun asteelle ja esimerkiksi suksikauppa tökki pahasti. Myös talvivaatteet menivät huonosti kaupaksi ja monelle alan yrittäjälle tuppasi tulemaan hiki otsalle. Tänä vuonna moni asia on osunut kohdalleen paremmin kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Talvi näet käynnistyi kunnolla juuri alkuvuoden alennusmyyntien aikaan. Esimerkiksi S-ryhmä kertoi perjantaina, että alkuvuoden myynti pulkissa, kelkoissa ja liukureissa on yli 12-kertainen viime vuoteen verrattuna. Hiihtovälineiden myynti oli vuoden alussa yli viisinkertainen viime vuoden vastaavaan verrattuna. Luvut kertovat, että kysyntää riittää.

Talvinen ulkoilu ja kuntoliikunta lisäävät fyysisen terveyden lisäksi myös henkistä hyvinvointia. Koronaepidemian edelleen jatkuessa kärsivällisyyttä sekä kehon ja mielen kestävyyttä tarvitaan myös jatkossa.

Kommentoi