Pääkirjoitus: Korona kukistuu vain rokotteen voimalla

Koko Suomi tuntuu odottavan koronarokotteen pelastavaa ja samalla elvyttävää vaikutusta. Rokotustahti vain tuntuu olevan melko rauhallinen, viime päivien julkisen keskustelun perusteella jopa liiankin hidasta. On sanottu, että nykyisellä tahdilla kaikkien kansalaisten, tai ainakin rokotteen tahtovien sellaisten, rokottaminen kestäisi vuosikausia. On selvää, että tahtia täytyy kiristää ja rokotuksia on saatava annettua enemmän ja nopeammin kuin tähän saakka. Tosin tässä vaiheessa rokotuksia on annettu vasta noin viikon ajan ja yksi selkeä syy rokotustyön hitauteen on rokotteiden vähyys.

Pieksämäellä ensimmäiset rokotteet annettiin viime viikon torstaina. Ensimmäisenä sen saavat koronan etulinjassa hoitotyötä tekevät terveydenhoidon ammattilaiset. Yleisten riskiryhmien vuoro tulee noin kahden kuukauden kuluttua. Rokotuksilla alkaa kuitenkin olemaan jo melkoinen kiire, sillä uusien virusvarianttien ilmestyminen on aloittanut kilpajuoksun aikaa vastaan.

Korona pysyy aisoissa tutuilla keinoilla, kuten kasvomaskia käyttämällä ja turvavälit säilyttämällä. Tässä vaiheessa viruspandemiaa pitäisi jokaiselle olla jo selvää, että korona kukistuu vain rokotteen voimalla. Vaikka rokote on vapaaehtoinen, pitäisi jokaisen tuntea kansalaisvelvollisuudeksi. Tässä ajassa rokotevastaisuus on suoranaista pandemiamyönteisyyttä.

Kommentoi