Pääkirjoitus Joulurauha on nyt monelle pakon sanelema

Ihmiset ovat perinteisesti juuri näihin aikoihin toivottaneet toisilleen hyvää ja rauhallista joulua. Eletään vuoden pimeintä aikaa, vaikka valo on jo alkanut pikku hiljaa voittamamaan kaamosta ja pimeys vähän kerrassaan väistyy. Tämän kovin ikävän ja rasittavan koronavuoden päätteeksi rauhallisen joulun toivotus on monelle ihmiselle pakon sanelema asia. Terveysviranomaiset ovat kehottaneet kaikkia suomalaisia, varsinkin kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla asuvia, viettämään joulua enemmän oman perheen ja samassa taloudessa asuvien ihmisten kesken. Laajoja ja varsinkin ympäri maakuntia suuntautuvia sukulaisvierailuja tulisi koronaepidemian vuoksi välttää.

Käytännössä se tarkoittaa, että jos aikaisempina ja niin sanottuina "normaaleina" jouluina ihmisillä on jopa ollut jonkunlainen joulustressi kaikkien vierailujan ja jouluvalmistelujen hoitamisessa ja yhteensovittamisessa, niin tänä jouluna voi kaikki olla toisin. Joulurauhaa on vallitsevien olosuhteiden vuoksi monelle tarjolla enemmän kuin kylliksi, joillekin jopa liikaa.

Tämä joulu jää mieleen ja siitä säilyy muistikuvia jokaisella hamaan tulevaisuuteen. Yksin joulunsa viettäville tulevat päivät ovat varmasti vaikeita ja raastaviakin. Siksi esimerkiksi hyvän joulun toivotus puhelimella on monelle toivottu joululahja.

Pieksämäen Lehti toivottaa kaikille lukijoille hyvää ja sitä rauhallista joulua.