Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kaikki perustuu luottamukseen

Lauantain lehdessä Suomen Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikon kirjoituksen otsikko oli ”Kaikki perustuu luottamukseen”. Haluamme tuoda oman näkemyksemme tähän aiheeseen.

Olemme osallistuneet 3,5 vuotta uusina valtuutettuina poliittiseen päätöksentekoon. Erityisesti meitä harmittaa muutamien keskustalaisten luottamushenkilöiden kohdistama aiheeton vastakkainasettelu johtavia viranhaltijoita kohtaan koko valtuustokauden ajan.

Meistä nämä luottamushenkilöt eivät halua rakentaa luottamusta niihin henkilöihin, jotka tekevät työtä meidän ja kuntalaisten eteen. Valtuustokauden aikana on ollut lukuisia viranhaltijoiden tekemiä esityksiä, joita nämä henkilöt haluavat vastustaa, kaataa tai jopa valittaa valtuuston enemmistön tekemistä päätöksistä hallinto-oikeuteen viivästyttäen päätösten täytäntöönpanoa. Nämä henkilöt eivät kysy etukäteen viranhaltijoilta tai muilta asiantuntijoilta päätettävinä olevista asioista, niiden taustoista tai niihin liittyvästä lainsäädännöstä ja hallintosäännöstä. Varmaankin siksi koska tämä oikea tieto rajoittaisi omaa mielipiteenvarmuutta.

Viimeisin tapaus on perusturvalautakunnan keskustalaisen varapuheenjohtajan tekemät kirjalliset vaatimukset perusturvajohtajan virkavastuulla tekemää päätöstä kohtaan, joka on voimassa olevan hallintosäännön mukainen, ja joka ei ole lautakunnan päätösvallassa eikä kuulu otto-oikeuden piiriin (PL 26.11).

Tämäkö on kiitos siitä, että nyt reilun vuoden virassa ollut perusturvajohtaja on avoimesti keskustellut ja tuonut asioita lautakunnan sekä valtuuston jäsenten tietoon. Toivottavasti tämä episodi ei romuta sitä luottamuksen rakentamista, mitä on jo tapahtunut hänen taholtaan.

Keskustan Pieksämäen kunnallisjärjestön syyskokous valitsi ensi vuodeksi uuden puheenjohtajan ja hallituksen. Ensi keväänä on kunnallisvaalit. Toivottavasti kunnallisjärjestö saa kunnallisvaaliohjelmaan ja tekoihin mahtumaan luottamuksen, yhteistyön, keskinäisen kunnioittamisen, sääntöjen ja aikaisempien päätösten sekä lakien ja asetusten noudattamisen kunnallispoliittisessa työssä. Luottamushenkilöillä, toimielimillä sekä viranhaltijoilla ja työntekijöillä on omat roolinsa ja tehtävänsä, joita toivomme jokaisen noudattavan ja kunnioittavan. Koemme, että luottamushenkilöiden pitää pystyä ennen kaikkea olemaan sparraajia eikä vastustajia.

Koemme, että luottamushenkilöiden pitää pystyä ennen kaikkea olemaan sparraajia eikä vastustajia.

Aidon keskustalaisen yhteistyöpolitiikan ja asioiden hoitamisen puolesta.

valtuutettu (kesk.)

valtuutettu (kesk.)