Pääkirjoitus: Ostetaan nyt oman kylän yrittäjiltä

Vaikka sään puolesta eletään vielä keskellä synkintä syksyä, niin joulukauppa polkaistaan käyntiin monessa paikassa juuri tulevana viikonloppuna. Aikaisemmin totuttiin siihen, että joulukauppa käynnistyi yleensä vasta veronpalautusten myötä itsenäisyyspäivän jälkeen. Koska pääosa veronpalautuksista maksetaan nyt aikaisemmin kuin ennen, niin joulukauppa käynnistyy rytinällä mustan perjantain, eli huomenna vietettävän Black Fridayn myötä.

Black Friday on kiitospäivän jälkeinen päivä, eli marraskuun neljännen torstain jälkeinen perjantai. Sitä pidetään Yhdysvalloissa joulusesongin avauspäivänä. Se on siellä kaupoille vuoden suurin yksittäinen ostospäivä, jolloin tuotteita myydään alennettuun hintaan. Myös Suomessa Black Fridayn alennuspäivä on noussut suosituksi ostospäiväksi. Viime vuonna tehdyn tutkimuksen mukaan lähes kaikki suomalaiset tietävät mikä Black Friday on ja suurin osa kuluttajista aikoo tehdä silloin myös ostoksia.

Black Fridayn kaltaisilla ostospäivillä ja koko joulumyynnillä on erittäin suuri taloudellinen merkitys. Oman paikkakunnan yrittäjien tarjontaa kannattaa suosia aina kun siihen on mahdollisuus ja Pieksämäeltä löytyy kaikkea mitä ihminen voi tarvita. Valikoiman vuoksi kenenkään ei tarvitse lähteä viemään ostoseuroja muualle, eikä sellainen näin koronan aikaan ole muutenkaan kannatettavaa.

Kommentoi