Pääkirjoitus: Pieksämäkeläiset noudattivat suosituksia

Pieksämäki näyttää, ainakin toistaiseksi, selvinneen pahimmasta koronatartuntojen leviämisen suhteen. Viime viikolla uutisoidun Partaharjun Puutarhan tartuntaketjun tapaukset eivät ole päässeet leviämään. Kuluneen viikon aikana Pieksämäellä on otettu kaksinkertainen määrä koronatestejä, eikä yhtään uutta koronatartuntaa ole löytynyt Partaharjun ketjun ulkopuolelta. Olikin odotettua, että kiihtymisvaiheen rajoitussuositukset puretaan ja esimerkiksi kaupungin omistamat liikuntapaikat avataan huomisesta sunnuntaista alkaen.

Koronatilanteen hallinta sujui Pieksämäellä kaikin puolin hyvin. Onnistumisen taustalla oli luonnollisesti kaupungin ja viranomaisten hyvä yhteistyö, jonka ansiosta Pieksämäelle saatiin nopeasti drive in-testauspiste. Vaikka kulunut viikko on vaatinut paljon, niin se on samalla myös antanut hyvää oppia ja kokemusta jatkoa ajatellen. Kuluneen viikon ansiosta Pieksämäki on entistä valmiimpi kohtaamaan mahdolliset uudet tartuntaryppäät ja niiden mukanaan tuomat vaikutukset.

Korona on näkynyt kuluneen viikon aikana lähes jokaisen pieksämäkeläisen elämässä. Annettuja suosituksia on kiitettävässä määrin noudatettu ja esimerkiksi maskin käyttö on nähtävissä määrin lisääntynyt. Kiitos koronatilanteen rauhoittumisesta kuuluu siksi myös kuntalaisille. Samalla täytyy muistaa, ettei korona ole vielä millään tavalla ohi.

Kommentoi