Pääkirjoitus: Pieksämäen koronakriisi hyvin hoidettu

Pieksämäellä saatiin olla ja elää koronalta rauhassa melko pitkään. Muutamia yksittäisiä tartuntoja lukuun ottamatta korona alkoi tulla lähemmäksi vasta kuluvan syksyn aikana. Todella liki koronatilanne tuli viime torstaina, jolloin julkisuuteen kerrottiin 64 koronatartunnasta Partaharjun Puutarhalla. Sillä määrällä paikkakunta nousi kertaheitolla valtakunnan ykkösuutiseksi ja perjantaina Pieksämäen todettiin olevan koronan suhteen kiihtymisvaiheessa.

Pieksämäellä otettiin välittömästi käyttöön kiihtymisvaiheen rajoitustoimet ja esimerkiksi kaikki kaupungin liikuntapaikat suljettiin viikoksi. Myös tapahtumia peruttiin ja maskin käyttöä suositeltiin kaikille yli 15-vuotiaille. Maanantaina Pieksämäellä aloitettiin drive in-koronatestaus, johon jokainen oireita omaava on päässyt ilman ajanvarausta.

Tämän hetken valossa näyttää siltä, ettei korona ole päässyt karkaamaan Pieksämäellä pahemmaksi. Löydetyt tartunnat ovat olleet karanteenissa olevien keskuudessa. Suuresta testausmäärästä huolimatta muita tartuntoja ei ole, ainakaan vielä, löytynyt. Se on suuri onni.

Näyttää siltä, että nopea ja riittävän tehokas puuttuminen on säästämässä Pieksämäen pahemmalta ja paikallinen koronakriisi vaikuttaa varsin hyvin hoidetulta. Rajoitusten jatkamista tai niiden poistamisesta päätetään myöhemmin tällä viikolla.

Kommentoi