Pääkirjoitus: Koronaepidemia kiihtymässä Pieksämäellä

Pieksämäki säästyi varsin pitkään koronaviruksen pahimmalta vyörytykseltä. Vaikka yksittäisiä tartuntoja on viime viikkojen aikana ilmennyt, niin tilanne on kokonaisuutena säilynyt varsin rauhallisena, torstai-iltaan saakka. Silloin tiedotettiin, että keskiviikkona Partaharjun Puutarhan alueella järjestetyistä lähes 200 henkilön joukkotestauksesta on löytynyt 64 koronavirustartunnan saanutta tai taudin aikaisemmin sairastanutta. Sen myötä koronavirus rantautui Pieksämäelle varsinaisen hyökyaallon myötä.

Partaharjun Puutarhan, Essoten ja Pieksämäen kaupungin toiminta on ollut kriisitilanteessa kiitettävän ripeää. Tartuntaryppäässä on noin 120-150 altistunutta, jotka on asetettu karanteeniin. Onneksi myös Partaharjun Puutarha sai terveysviranomaisilta luvan pitää yllä puutarhan perustoimintoja ja välttämättä tarvittava työntekijät saavat olla töissä. Näin yhden Suomen suurimman puutarhan toiminta pystytään säilyttämään.

Samaan aikaan Pieksämäellä on otettu käyttöön kiihtymisvaiheen rajoitukset, joita jokaisen paikkakuntalaisen ja siellä vierailevan on syytä noudattaa. Ainoastaan sillä tavalla pystymme välttämään epidemian kiihtymisen entisestään, joka puolestaan tarkoittaisi entistä tiukempia rajoitustoimia. Nyt jos koskaan Pieksämäellä on syytä käyttää maskia, pestä käsiä ahkerasti ja pitää fyysistä etäisyyttä.

Keskustelu