Mielipide: Liikuntahallin rakentamisesta Pieksämäelle

Uneksija

Se on kuulkaa tosiasia että liikuntahallin rakentamista on veivattu jo vuodesta 2014 lähtien. Tulokset eivät mairittele... Kohta seitsemän vuotta ovat oppilaat ja opettajat joutuneet ”ulkoruokintaan” liikuntatunneilla, kun sisätiloja ei ole tai ne ovat kelvottomia. Ei toteudu opetussunnitelmat mutta vastenmielisyys liikuntaa kohtaan kasvaa.

Tällä hetkellä ilman tiloja ovat sekä yläkoulun, lukion että Esedun oppilaat, eli aika monta sataa eri-ikäistä nuorta (ehkä jopa 1000?). Urheilutalon katto vuotaa ja lattia on kuprulla, Kontiopuiston tila on pieni ja sisäilmaongelmainen, Keskuskoulun rakennuksessa ei ole eikä Hiekanpään koulurakennuksessa muita tiloja kuin pieni kuntosali (10-15 oppilasta kerralla?). Talvi tulee niin ehkä sitten Jäähalliin ja Uimahalliin, kun rantapuistokaan ei enää riitä. Uhonmäellä on käyty ennenkin, sitäkään ei voi koko ajan tehdä.

Kekseliäät opettajat ovat jo vuosikausia kehitelleet korvaavia toimintoja, rappujuoksua ja ulkoleikkejä, mutta kyllä pitäisi päästä sisällekin. Monen vuoden jälkeen alkaa opettajienkin mielikuvitus loppua, oletan että työuupumus ei ole kaukana. Vuosikaupalla ulkona joka säässä ja välineitä raahaten, ei käy kateeksi.

Kukaan ei kai epäilekään että tilat tarvitaan, mutta SILTI jotkut kykenevät riitelemään ja pitkittämään asioita. Hallia ja koulurakennuksia varten tehdyssä kaavamuutoksessa tulevan hallin tontille on muuten kaavoitettu myös pieni ruokakauppa, tiesittekö sitä?

Joskus yöllä valvoessa aivot käyvät vähän kuumana. Nyt alkoi mielessä kangastaa ajatus, että vanhan S-marketin halli on vielä hyväkuntoisena (?) pystyssä. Sielläpä on tarpeeksi korkea ja avoin tila moneen liikuntalajiin! Väliseiniä pystyyn ja pukukoppeja lisää, haluttaessa vaikka se kiipeilyseinäkin. Vai pitäisikö sittenkin tehdä keilaradat?

Tietenkin kaikki maksaa. Mutta kerrostaloja ei kyllä ole ihan justiinsa tulossa, kai sitä voisi kymmenen vuotta pitää liikuntatilana ellei heti pureta.

Mutta ei, tuohan on keskustassa ja parkkipaikkojen äärellä. Lukio ja Esedu kyllä hyötyisivät ja ehkä jotkut seurat, vaan yläkoululle paikka on nyt liian kaukana. Onhan sekin tosin liikuntaa että kuljetaan hallille ja takaisin - no, käännän kylkeä ja jatkan unia, jospa se liikuntahalli kuitenkin saataisiin. Joskus.

Kommentoi