Pääkirjoitus: Maskin käyttö yleistynyt myös Pieksämäellä

Koronatilanne on huonontunut vauhdilla viimeisen viikon aikana. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n viime torstaina katsauksen mukaan tautitapausten ilmaantuvuus on jyrkässä nousussa ja positiivisten näytteiden osuus testatuista on jatkanut kasvuaan. Huolestuttavaa alati pahenevassa tilanteessa on, että yli puolessa uusista tapauksista tartunnanlähde jää epäselväksi.

Keinot koronatartunnan välttämiseksi ovat yksinkertaiset mutta tehokkaat. Sosiaalisen etäisyyden säilyttäminen, käsien peseminen sekä tietenkin maskin käyttö varsinkin sellaisissa tilanteissa, joissa sosiaalisen etäisyyden pitäminen on vaikeaa. Maskin käyttäminen onkin yleistynyt selvästi myös Pieksämäellä ja sen huomaa esimerkiksi paikallisissa kauppaliikkeissä. Kun vielä viime keväänä maskia käyttävää saatettiin jopa kavahtaa, niin nyt se tuntuu jo normaalilta toiminnalta. Täytyy toivoa, että maskin käyttö yleistyisi entisestään, sillä se on asiantuntijoiden mukaan yksi tehokkaimmista keinoista estää koronan leviämistä.

Tartuntojen määrä on lisääntynyt selvästi ja hallitus on kovaa vauhtia valmistellut uusia suosituksia, joilla taudin leviämistä yritetään hillitä. Hyvin suurella todennäköisyydellä alkava viikko tuo mukanaan entistä tiukempia koronarajoituksia. Niiden kanssa täytyy oppia elämään, sillä taudin huippu voi olla Suomessa edessä vasta joulukuussa.

Keskustelu