Pääkirjoitus: Pieksämäki kaipaa nyt päätöksiä

Kaikki asiat vaativat kehittyäkseen päätöksiä. Ilman päätöksiä kehitys polkee paikallaan ja alkaa lopulta taantumaan. Päättämättömyys tai päätöksentekokyvyn puuttuminen on kuin hiekkaa kehityksen rattaissa. Asiat eivät silloin etene, eikä kehittymistä pääse tapahtumaan.

Pieksämäellä on kunnallisessa päätöksenteossa monta asiaa kesken, jotka kaipaavat nyt nopeita ja selkeitä päätöksiä. Suuntaan tai toiseen, kunhan vain niitä päätöksiä syntyy. Yksi sellainen on vuosikausia valmisteltu Pertinkujan kaava, joka on jälleen uudessa valmistelussa teknisessä lautakunnassa.

Viimeisimmäksi tuli tieto, että uuden urheiluhallin sopimusehdoista vaaditaan lisäselvityksiä kaupunginhallituksessa. Keskustelua halutaan sopimuksen aikatauluista ja siihen tehdyistä joustoista, joilla hallituksella ei ole kuvaa. Lisäksi halutaan selvityksiä siitä, että vastaavatko suunnitelmat hallin toiminnoista sopimuksenmukaisia toimintoja.

Suomalainen yhteiskunta toimii demokratian pelisäännöillä ja demokratia toimii näin, mutta demokratiaa ei tulisi käyttää kehityksen jarruna. Myöskään mahdollisia virheitä ei saa päätöksenteossa pelätä. Niitä tapahtuu joka tapauksessa ja aina on joku sellainen, joka ei jostain syystä pidä päätöksestä. Mutta virheitä pystytään korjaamaan ja päätöksiä voidaan tehdä uusia. Kunhan niitä vain tehdään.

Keskustelu