Pääkirjoitus: Sanomalehti ylivoimaisesti luotettavin

Sanomalehtien ykkösasema luotettavimpana mediana on vahvistunut suomalaisten ja aivan erityisesti 18–24-vuotiaiden nuorten keskuudessa. Tiedot ilmenevät tuoreesta ILO Researchin elo-syyskuun aikana tekemästä Tuhat suomalaista-tutkimuksesta, jonka on tilannut Sanomalehtien liitto.

Sanomalehtien luotettavuus on nuorten mielestä aivan omaa luokkaansa. Nuorista aikuisista peräti 88 prosenttia pitää painettuja tai digitaalisia sanomalehtiä luotettavina. Tulos on kahdeksan prosenttia korkeampi kuin vuotta aikaisemmin. Esimerkiksi hyvänä kakkosena tulevaa televisiota pitää luotettavana 35 prosenttia nuorista aikuisista.

Aikuisista suomalaisista kolme neljästä luottaa painettuihin tai digitaalisiin sanomalehtiin. Käytännössä sanomalehtien luotettavuus on säilynyt yhtä vahvana kuin viime vuonna. Sen sijaan television ja radion luotettavuus on kummallakin laskenut kuusi prosenttiyksikköä.

Tulokset lämmittävät lehdentekijän mieltä ja samalla ne osoittavat, että sanomalehdille on tarvetta myös tulevaisuudessa ja tehtävällä työllä on tarkoitus. Esimerkiksi Pieksämäen Lehti on ilmestynyt 95 vuoden ajan. Vaikka lehti ja sen tekijät ovat ehtineet jo moneen kertaan muuttua, niin perustarkoitus on säilynyt samana kautta vuosikymmenien. Lehdestä lukija saa itselleen sellaista tietoa jota ei välttämättä muualta löydä.

Kommentoi