Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Polkupyörällä pääsee pitkälle Pieksämäellä

Parhaillaan vietetään valtakunnallista pyöräilyviikkoa. Teemaviikko siirrettiin syyskuulle alkuperäiseltä paikaltaan toukokuusta koronaviruspandemian johdosta. Vaikka kesä onkin pyöräilyn kiivainta sesonkiaikaa niin kyllä pyörät pyörivät kiivaasti myös syksyllä ja monin paikoin jopa ympäri vuoden.

Pyöräilyviikon päätavoite on kannustaa ihmisiä pyöräilemään tuottamalla myönteistä näkyvyyttä, innostavia tapahtumia sekä kaikenlaista muuta toimintaa, joka nostaa pyöräilyn esille eri paikkakunnilla.

Suomesta on tullut hieman huomaamatta muutamassa vuodessa Pohjoismaiden johtava kaupunkipyörämaa. Maassamme rullaa jo yli 7 000 kaupunkipyörää yhteensä 23 eri paikkakunnalla ja lisää tuntuu olevan tulossa. Suomessa toimii jo kahdeksan eri yritystä, jotka tarjoavat kaupunkipyöriä kaupungeille avaimet käteen-palveluna.

Pieksämäki on erittäin oivallinen pyöräilykaupunki, jossa polkupyörällä voi liikkua niin keskellä kaupunkia kuin myös hoidetuilla reiteillä luonnon keskellä. Vedenjakajareitistön polkupyöräreitit ovat vertaansa vailla ja ne kannustavat meitä liikkumaan myös muulloinkin kuin vain pyöräilyviikolla. Kaupunkialueella pyörällä liikkuminen on helppoa ja vaivatonta.

Pyöräilyn mahdollisuuksia kannattaisi varmasti pohtia Pieksämäellä enemmänkin. Kaikki puitteet ovat paikkakunnalla valmiina.