Koronan suhteen täytyy olla valppaana

Essoten alueella Mikkelissä viime viikonlopun ja alkuviikon aikana paljastunut laaja korontartuntojen rypäs vaikuttaa koko maakunnan elämään. Essote tiukensi suosituksia jo heti tiistaina, jolloin esimerkiksi kaikki kokoukset Mikkelin alueella suositeltiin pitämään etänä ainakin viikon ajan. Myös kasvomaskeja suositellaan käyttäväksi kaikessa julkisessa liikenteessä ja tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen on vaikeaa.

Keskiviikkona Essote tiedotti, että kuluvan viikon aikana alueella on löydetty yhteensä 21 koronatartuntaa. Altistuneita on sen sijaan yli 300, sillä koronapositiiviksi osoittautuneet olivat viikonlopun aikana liikkuneet lähes kaikissa Mikkelin keskustan ravintoloissa, kahviloissa ja kaupoissa. Se tarkoittaa, että käytännössä kaikki samaan aikaan Mikkelin keskustassa liikkuneet ovat voineet altistua.

Vaikka Pieksämäellä tilanne on vielä toistaiseksi ollut rauhallinen, niin Mikkelin tilanne todennäköisesti heijastuu lähipäivinä jotenkin myös tänne. Epävarmuuden aikakaudelle ei näy vielä loppua sen enempää ihmisten normaalissa arjessa kuin esimerkiksi elinkeinoelämässä, jossa syksyä kohti mennään epävarmoissa tunnelmissa.

Viranomaisten antamat ohjeet ja suositukset on edelleen syytä ottaa enemmän kuin tosissaan. Jokaisen täytyy olla koronan suhteen valppaana ja tarkkaavaisena vielä pitkään.

Keskustelu