Pieksämäellä menee monia muita paremmin

Pieksämäellä ja paikkakunnalla toimivilla pk-yrityksillä tuntuu menevän monia muita paremmin, ainakin tuoreimman yrittäjien pk-barometrin mukaan. Siitä selvisi, että myös koko Etelä-Savon yrittäjien tulevaisuudennäkymät ovat heikentyneet muuta maata vähemmän. Pieksämäen seudun yrityksillä on myönteiset odotukset niin liikevaihdon, kannattavuuden, henkilökunnan määrän että myös investointien kehityksestä.

Vaikka odotukset olivat myönteisiä barometrin kyselyä tehtäessä, niin syksy on käynnistynyt monessa yrityksessä varmasti vähemmän valoisissa merkeissä. Näkymät ovat monessa suhteessa epävarmat ja talouden ennustettavuus on entistä heikompaa. Monet yrittäjät ovat varmasti vieläkin enemmän varpaillaan kuin viime keväänä ja yrityskentällä on aistittavissa selvää varovaisuutta.

Yritysten varovaisuus heijastuu varmasti ensimmäisenä investointeihin. Barometrin mukaan Etelä-Savossa on selvästi enemmän sellaisia yrityksiä, jotka eivät tule investoimaan kuin sellaisia, jotka saattavat investointinsa käyntiin. Investointien aloittaminen ja käynnissä pitäminen on kuitenkin juuri sellainen talouden moottori, jota tässä kaiken epävarmuuden keskellä tarvittaisiin.

Syksyn pimetessä yritykset tarvitsevat yhteistyötä ja paikalliset palvelut tarvitsevat käyttäjiä. Pieksämäkeläiset siis tarvitsevat toisiaan.

Keskustelu