Uudet koulut ovat hyvä pohja tulevaisuudelle

Koulutyön alkaminen uusissa ja nykyaikaisissa tiloissa on ilon ja ylpeyden aihe koko Pieksämäelle. Suuret koulu-urakat ovat pääosin valmistuneet ja rakennukset palvelevat koululaisia pitkään.

Pieksämäelle terveet koulurakennukset ovat eittämättä etu moniin muihin paikkakuntiin verrattuna. Nykyaikainen opetusympäristö ja modernit opetusvälineet sekä viihtyisyys ja esteettisyys luovat opiskelulle ja työskentelylle hyvän pohjan.

Uutta on se, että lukio ja osa ammattiopistoa sijoittuu samaan rakennukseen.

Koronavirusepidemian toisen aallon uhka kuitenkin heittää tumman varjonsa arkielämän ylle. Koulut joutuivat viime keväänä siirtymään etäopetukseen yhden päivän varoitusajalla. Jos koronavirustartunnat lisääntyvät, on varotoimia jälleen kiristettävä, mutta nyt sentään on tilannetta varten olemassa valmiit suunnitelmat. Lisäksi kevään ajalta saatiin poikkeusjärjestelystä monenlaista kokemusta, josta on paljon hyötyä.

Jos tilanne vaatii, voidaan tehdä alueellisia toimia ja rajoituksia toisin kuin viime keväänä, jolloin toimet olivat valtakunnallisia. Koulutyötä voidaan porrastaa tai osa oppilaista voidaan siirtää määräajaksi etäopetukseen.

Kaikki oppilaat eivät kuitenkaan siirry samaan aikaan kokonaan etäopetukseen, on kaupungin koululaitoksessa arvioitu.

Keskustelu