Big Wheels onnistui tänäkin vuonna isosti

Vaikka koronapandemia on onnistunut perumaan ja vähintäänkin sotkemaan lähes kaikki Suomen kesätapahtumat, niin Big Wheelsin cruising-paraati Pieksämäen keskustassa viime lauantaina onnistui lopulta roimasti ennakoitua paremmin. Ja se on hyvä niin, koska juuri sellaisia tapahtumia ihmiset tällaisina aikoina paitsi kaipaavat niin myös tarvitsevat.

Alun perin järjestäjät ennakoivat, että paraatiin saapuu noin satakunta ajoneuvoa lähialueelta. Kuitenkin lauantaina paikalle saapui yhteensä yli 500 ajoneuvoa ja vielä eri puolilta Suomea. Osallistujamäärä ylitti näin ennakko-odotukset moninkertaisesti. Osallistujia oli saapunut paikkakunnalle esimerkiksi Vaasasta ja Oulusta saakka.

Myös paikkakuntalaiset osallistuivat paraatiin enemmän kuin kiitettävästi. Esimerkiksi paraatikatsomoita oli perustettu reitin varrella liki kymmenkunta. Tämä kaikki on osoitus siitä, että Pieksämäki ja sen asukkaat elää sekä hengittää kesäisenä viikonloppuna Big Wheelsin tahdissa.

Viime lauantai oli myös sään puolesta yksi kuluvan kesän parhaimmista, sillä lämmintä ja auringonpaistetta riitti koko päiväksi. Voidaan vain ounastella, kuinka paljon väkeä Big Wheels olisi vetänyt Pieksämäelle, jos tapahtuma olisi pystytty järjestämään suunnittelussa laajuudessa. Ensi vuonna uusiksi. Ja isommin.

Kommentoi