Iäkkäiden rajoitukset poistuivat

Hallitus päätti tiistaina purkaa yli 70-vuotiaiden koronavirussuositukset. Nyt kaikenikäisille on samat suositukset. Niiden mukaan tulee huolehtia hyvin hygieniasta, esimerkiksi pestä usein käsiä. Riittävän turvavälin pitäminen on myös hyvä keino välttää koronatartunta sekä muutkin virustartunnat, kuten kausi-influenssa.

Vaikka jokainen saa huoahtaa helpotuksesta koronavirusepidemian laannuttua, on kuitenkin vaikeaa enää palata kulkutautia edeltäneeseen huolettomaan tilaan. Myös puhe koronavirusepidemian toisen aallon mahdollisuudesta hämmentää, sillä asiantuntijoista yksi pitää toista aaltoa epätodennäköisenä ja toinen taas melko varmana.

Suositeltu koronaeristys on ollut monelle raskasta aikaa, mutta nyt läheiset voivat vierailla iäkkäiden luona. Se sekä kaunis kesä saavat elämän maistumaan.

Suomalaisten lainkuuliaisuus on kaksipiippuinen asia: sen takia koronavirusepidemia ei päässyt äitymään rajojemme sisällä pahaksi. Toisaalta suositukset on voitu ottaa määräyksinä, vaikka hallituksenkin piiristä alettiin kehottaa ihmisiä käyttämään omaa harkintaa.

Joillekin eristäytymisestä ja varomisesta on tullut näinä kuukausina jo arkea, josta on vaikea opetella pois. Pelko virustartunnasta on voinut jäädä mieleen voimakkaana. Kuitenkin on pyrittävä kohti normaalia arkielämää.

Kommentoi