Erikoinen kesä ilman tuttuja tapahtumia

Moni kesäloma-ajanvietettä suunnitteleva miettii, että tänä kesänä ei ole paljon tavallista kesäohjelmaa. Kuitenkin on nytkin luvassa yleisötapahtumia, sikäli kun järjestäjät ovat pystyneet nopeasti toimimaan. Rajoitusten purkaminen tai ainakin lieventäminen on tapahtunut vasta siinä vaiheessa, kun järjestäjillä on normaalisti ollut jo valmis paketti.

Kesäteatteri on monelle iloinen kesäillan rentoutus, jota oppii jo odottamaan. Lapsillekin Pieksämäellä on ollut omaa teatteriohjelmaa Iso-Pappilan pihassa. Nyt esityksiä ei ole sen enempää kuin monia kyläteattereiden näytelmiäkään. Tavallisesti Pieksämäki on kesäteattereiden keidas.

Näytelmien peruuntuminen johtuu siitä, että niiden harjoitukset olisivat ajoittuneet pahimpaan koronarajoitusten aikaan.

Joitakin teatteriesityksiä edes maistiaisiksi on tänä kesänäkin. Myös esimerkiksi jättikirppikset vetoavat ihmisiin.

Tärkeitä tapahtumia ovat myös Jäppilän ja Virtasalmen kyläpäivät. Tapahtumissa tuttavat ja lapsuuden ystävät tapaavat toisiaan ja viettävät mukavasti aikaa. Nyt kyläpäiviä ei ole, eikä myöskään suurta Big Wheels -tapahtumaa, joskin sen pitopäivänä on jotakin mukavaa luvassa.

Kylien ja kaupunkien yhteiset tapahtumat ovat tärkeitä ja monelle koko kesäajan suola. Sen ymmärtää erityisen hyvin poikkeusaikana.

Seuraavana kesänä kaikki on vielä edessä.

Kommentoi