Rottaongelma täytyy hoitaa nopeasti pois

Pieksämäellä on jo reilun viikon ajan kaupungin keskustan rottaongelmasta (Pieksämäen Lehti 14.11.). Sen laajuudesta kertoo hyvin se, että kaupungin terveysvalvonnalle on tehty viime viikkojen aikana lähemmäs kymmenen ilmoitusta Keskuskadun ja Lampolahdenkadun kulmauksessa asuvasta rottapopulaatiosta.

Keskustelu leimahti tulille Facebook-ryhmässä kun paikalliset kertoivat nähneensä rottia keskellä kirkasta päivää. Myös Pieksämäen Lehti tarttui ongelmaan tuoreeltaan ja lähti viime viikon perjantaina iltapäivällä rottajahtiin keskustaan. Loukutus toi tulosta varttitunnissa.

Kaikki havainnot viittaavat siihen, että rottia on Pieksämäen keskustassa paljon. Terveysvalvonnan johtaja Merja Voutilainen sanoo haastattelussa, että jos rottia näkee öisin, niitä on satoja. Jos niitä taas näkee päivällä, niitä on oltava nelinumeroinen määrä. Rotat lisääntyvät nopeasti ja pieni ongelma saattaa karata käsistä jos sitä ei hoideta ripeästi. Näin on käymässä Pieksämäellä.

Rottien hävittäminen kiinteistöstä on ensisijaisesti kiinteistön omistajan vastuulla. Kaikkein tärkeintä on huolehtia siitä, ettei kiinteistöissä ole ruokaa tai jätteitä rottien ulottuvilla.

Rotat levittävät tauteja, vahingoittavat omaisuutta ja saastuttavat elintarvikkeita. Ahdistettuina ne voivat olla myös aggressiivisia, eikä kukaan halua keskustaan vihaisia rottia.

Kommentoi