Pieksämäki tarvitsee lisää liikeideoita

Hauenkita-liikeideakilpailun parhaat ideat palkittiin tiistaina Veturitorilla pidetyssä yrittäjyystapahtumassa. Vastaava kilpailu järjestettiin viime vuonna ensimmäisen kerran ja tänä vuonna kilpailun finaalissa palkittiin neljän sarjan parhaat ideat.

Pieksämäkeläinen Hauenkita-liikeideakilpailu on hieno esimerkki siitä, että oman kaupungin ihmisillä on paljon uusia ajatuksia ja samalla myös arvokasta potentiaalia hyödynnettäväksi. Kilpailun tuomaristo oli valinnoissaan painottanut idean toteuttavuutta ja kannattavuutta, uutuusarvoa ja rohkeutta. Parhaat liikeideat eivät yleensä ole monimutkaisia kokonaisuuksia vaan niiden tulee olla riittävän yksinkertaisia ja helppoja toteuttaa. Nykyisen talouden niukkoina aikoina myös alhaiset aloituskustannukset ovat pelkkää plussaa. Pieksämäellä voidaan hyvällä syyllä odottaa, että ideakilpailussa poikineita liikeideoita nähdään toteutuneina hankkeina jo ensi vuoden aikana.

Vastaavanlaisia ideoita ja ajatuksia Pieksämäki tarvitsee myös jatkossa. Maailma ja Pieksämäki tarvitsevat ideanikkareita ja keksijöitä, sillä ilman heitä kehitys vaarantuisi ja tämä maailma olisi paljon tylsempi paikka elää. Siksi kaikenlaiset liikeideat tarvitsevat kannustusta.

Liikeideakilpailulle suunnitellaan jatkoa myös ensi vuodeksi. Hyviä ajatuksia ja suunnitelmia ei kuitenkaan kannata pantata sinne saakka. Niitä tarvitaan päivittäin.

Kommentoi