Keski-Savo tarvitsee vahvaa yhtenäisyyttä

Vahva ja yhtenäinen Keski-Savo tarvitsee puheiden ja suunnitelmien lisäksi myös tekoja. Siksi oli hienoa, että Pieksämäen, Varkauden ja Joroisten edustajat kävivät yksituumaisesti puhumassa Keski-Savon puolesta ministeritapaamisessa Helsingissä. Pieksämäen puolesta keskisavolaista ääntä kävivät pääkaupungissa pitämässä valtuuston puheenjohtaja Sakari Ojala ja elinkeinojohtaja Markus Vesterinen.

Eräänä vierailun keskeisenä asiana oli raideliikenteen tulevaisuus. Kehittyvä Keski-Savo tarvitsee nyt ja tulevaisuudessa ja Pieksämäki on liikenteellisesti alueen merkittävä solmukohta. Pieksämäen asemanseutu kaipaa kehittämistä ja matkakeskus ehostamista. Asemalaiturien korottamisesta on puhuttu jo pitkään. Toivottavasti puheet jalostuvat teoiksi tässäkin asiassa. Miljoona silmäparia katsoo vuosittain junan ikkunasta Pieksämäen asemaa ja sen ympäristöä. Siksi ei ole samantekevää miltä siellä näyttää.

Junavuorojen vähentäminen Jyväskylän ja Pieksämäen välillä heikentää koko Itä-Suomen saavutettavuutta ja tämän asian puolustamisessa Keski-Savo tarvitsee vahvaa yhtenäisyyttä. Hyvillä liikenneyhteyksillä on vaikutuksia koko alueen kehittymiseen tulevaisuudessa. Olisi suotavaa, että Keski-Savon alueen kuntien yhteistyö jalostuisi tulevaisuudessa entisestään. Yhdessä kaikki ovat enemmän.

Keskustelu