Kuljetuspalvelut kuumentavat Pieksämäellä

Pieksämäen kaupungin myöntämät kuljetuspalvelut on kilpailutettu ja uudistettu malli on otettu käyttöön vuoden alusta, eli käytännössä viikko sitten. Varsinkin vakiotaksin käyttöoikeuden loppuminen on kuumentanut tunteita Pieksämäellä. Tilanne näkyy esimerkiksi lehden yleisönosastolla ja kuuluu myös Pieksämäen Lehteen tulleissa yhteydenotoissa. Myös Pali-palveluliikenteen tilausnumeron muuttuminen on hämmentänyt käyttäjiä.

Monelle kuljetuspalveluja käyttävälle saattaa olla vaikea paikka, ettei se entinen tuttu taksi ole välttämättä enää käytettävissä, koska se ei ole lähtenyt mukaan kilpailutukseen. Kaupungin mukaan kilpailutuksen myötä autoja saatiin mukaan huomattavasti aikaisempaa enemmän. Periaatteessa pitäisi olla niin, että palvelut jopa paranevat. Toivottavasti niin on myös käytännössä.

Maksajan, eli tässä tapauksessa kaupungin näkökulmasta kysymys on luonnollisesti rahasta. Kuljetuspalvelujen kustannukset ovat olleet hankalasti hallittavissa, eikä kustannusten kasvua ole voitu hillitä. Nykyisessä taloudellisessa tilanteessa kaupungin on etsittävä säästöjä kaikesta, joten kuntien innokkuus palvelujen kilpailuttamiseen on ymmärrettävää ja tarpeellistakin.

Uudistuksiin tottuminen vie aikaa, eikä toiminnasta tule rutiinia hetkessä. Siksi jokaiselta tarvitaan malttia ja pitkämielisyyttä.

Keskustelu