Poikkeusolot tarvitsevat yhteisöllisyyttä

Vanha sanonta sanoo, että hätä keinot keksii. Poikkeusolojen aikana eläminen on jokaiselle erilaista kuin normaalisti ja monelle se on lisäksi tavallista haasteellisempaa. Varsinkin riskiryhmiin kuuluville ikäihmiselle normaaleista päiväaskareista selviäminen on nyt monin verroin hankalampaa kuin ennen. Silti jokaisen on selviydyttävä tästä päivästä seuraavaan.

Vaikka ihmisiä on kehotettu välttämään turhaa kanssakäymistä, niin juuri tällaisina aikoina ihmiset myös tarvitsevat toisiaan enemmän kuin aikaisemmin. Poikkeusoloissa tarvitaan vahvaa yhteisöllisyyttä ja heikommassa asemassa olevien kanssaihmisten tukemista. Onneksi ihmiset osaavat ja myös uskaltavat pyytää apua, jolloin sitä pystytään järjestämään.

Pieksämäellä avuntarve on noussut esille paikkakunnan some-ryhmissä, joissa kohtaavat avun antajat ja sen tarvitsijat. Vahva auttamisen halu ja sosiaalisen median hyödyntäminen sen antamisessa ovat hieno osoitus siitä, että poikkeustilanteessakin pystytään aina keksimään uutta, eikä kenenkään tarvitse jäädä vaikeuksiensa kanssa yksin.

Toivomme parasta, että poikkeusolot kestävät mahdollisimman vähän aikaa. Samaan aikaan uskallamme hieman ounastella, että tilanne jatkuu jonkun verran ennakoitua kauemmin. Siksi täytyy muistaa, että silloin kun meillä on toisemme niin meillä on samalla kaikki.

Keskustelu