Korona tulee kalliiksi jokaiselle kansalaiselle

Koko Suomi on nyt elänyt poikkeustilaa reilun viikon ajan. Eristäytymisen ja kaikenlaisten sosiaalisten kontaktien vaikutukset alkavat näkyä ja tuntua, paitsi yksittäisten kansalaisten elämässä niin varsinkin yrittäjien kukkarossa. Jo tässä vaiheessa on selvää, että kaikesta tästä on muodostumassa varsin kallis lasku ja toimenpiteiden vaikutukset tulevat näkymään pitkään. Osa vaikutuksista jättää luultavasti myös pysyvät jäljet. Ja ne tuntuvat niin Pieksämäellä, Savossa, Suomessa ja koko maailamassa.

Perjantaina hallitus antoi vuoden ensimmäisen lisätalousarvioesityksen eduskunnalle. Sillä varaudutaan koronaviruksen aiheuttamiin kustannuksiin sekä yritysten rahoitustilanteen helpottamiseen. Tukea todella tarvitaan varsinkin yrityksentässä. Siellä voimaan astuneet rajoitukset ovat lähes välittömästi nakertaneet yrittäjien lompakkoa esimerkiksi erilaisten tapahtumien järjestämisessä. Mitä kaummin poikkeustila jatkuu niin sitä enemmän se yhteiskunnalle ja veronmaksajille myös maksaa.

Tulevien vahinkojen vähentämiseksi ja kaikkien riskien pienentämiseksi annettuja rajoituksia tulee noudattaa koronaviruksen rajoittamiseksi. Riskiryhmiin kuuluvien kansalaisten suojeleminen on jokaisen tehtävä, vaikka ne saattavat osasta tuntua kohtuttomilta tai jopa tarpeettomilta. Oma etu täytyy unohtaa yhteisen hyvän edessä.

Kommentoi