Pienyrittäjät joutuvat koville koronan edessä

Suomi on elänyt poikkeusolojen keskellä kohta kaksi viikkoa. Suomalaiset ovat sopeutuneet vallitsevaan tilanteeseen kuka mitenkin, toiset paremmin ja toiset huonommin. Käytännössä poikkeusolot näkyvät Pieksämäellä esimerkiksi niin, että koulut ja oppilaitokset on suljettu, kaikki tapahtumat on peruttu ja ihmiset liikkuvat kaupungilla vähemmän kuin normaalisti. Lisäksi kaikki kynnelle kykenevät tekevät etätöitä kotoaan käsin. Tilanne on samanlainen ja yhtä vaikea joka puolella Suomea.

Koronaepidemian edessä koville joutuvat varsinkin pienyrittäjät. Yritysten kassat kuivuvat kun niiden tulovirta on vähentynyt. Sekin on ymmärrettävää kun ihmiset pysyttelevät ohjeistuksen mukaisesti enemmän kotonaan ja omissa oloissaan. Sen vuoksi monessa yrityksessä odotellaankin pelonsekaisin tuntein tulevaisuutta, varsinkin kun poikkeusolojen kestosta ei ole kuin korkeintaan valistuneita arvailuja. Paikalliset yritykset tarvitsevat nyt paikallisten ihmisten, omien asiakkaiden apua tässä oudossa ja poikkeuksellisessa tilanteessa. Vähäiselläkin panostuksella voi olla suuri merkitys.

Keskiviikkona tulleen tiedon mukaan koronavirus on saavuttanut myös Pieksämäen. Tilanne on annetun tiedon mukaan kuitenkin rauhallinen, eikä tartunnat ole levinneet laajalle. Viranomaisten antamien ohjeiden ja määräysten noudattaminen on nyt ensiarvoisen tärkeää.

Keskustelu