lauantai 17.11.2017 Eino, Einari

Erikoinen tilanne

Kaupunginvaltuusto: Perussuomalaisissa ei ollut halua oikaista virhettä.

Jaana Virtanen
Kaupunginvaltuusto oli maanantaina erikoisessa tilanteessa käsitellessään Pieksämäen edustajien valintaa Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän valtuustoon: edustajien valinnat eivät kaikilta osin ole poliittisten ryhmien neuvottelutuloksen mukaiset. Siksi kaupunginvaltuuston oli käsiteltävä asia uudelleen.

Keskustan, kokoomuksen ja sosiaalidemokraattien edustajiin ei tarvittu muutoksia, joten jo valitut edustajat Yrjö Merikoski (kesk.) (henkilökohtainen varajäsen Kalevi Kaasinen), Jaana Leskinen (kok.) (Mira Ilmoniemi) ja Rita Ruotsalainen (sd.) (Mervi Ikävalko) pitävät paikkansa.
Kristillisdemokraattien edustaja vaihtui ilman dramatiikkaa henkilökohtaisista syistä. Nyt puoluetta edustaa kuntayhtymän valtuustossa Satu Hirvonen (Päivi Kovanen).
Puolueiden valtasuhteissa oli kysymys siitä, että perussuomalaiset sai valtuustoon paikan, jonka myöhemmin arvioitiin kuuluvan vihreille. Sekaannus sai tiettävästi alkunsa perussuomalaisten sisäisestä paikkajaosta maakunnassa.
Niinpä Mika Majamäki (vihr.) esitti kuntayhtymän valtuuston jäseneksi puolueestaan Inka Karjalaista (Jaakko Rosengren). Esitystä kannattivat Ajdin Beharic (vihr.), Piia Tenhunen (vas.) ja Anne-Mari Nyrhinen (kesk.)
Majamäki totesi, että jos asiaa ei oikaista nyt Pieksämäen valtuustossa, Essoten valtuuston täytyy hajottaa itsensä seuraavassa kokouksessa.

Niin ei käynyt vaan Jari Rajapolvi (ps.) totesi, että koska aikaisempi päätös on lainvoimainen, ei ole syytä tehdä muutoksia. Hänen ehdotuksensa oli, että kesäkuussa kaupunginvaltuustossa valittu perussuomalaisten edustaja Karin Karjalainen (Mervi Eskelinen) pysyy paikallaan. Veli-Pekka Myyryläisen varajäsenenä valtuustossa ollut Mervi Eskelinen kannatti Rapapolven esitystä.
Kaupunginjohtaja Tapio Turusen mukaan tilanteessa ei ollut mahdollista päästä tulokseen äänestämällä, koska aikaisempi päätös on lainvoimainen. Asia palautuu kaupunginhallitukseen.
Valtuusto halusi kuitenkin äänestää asiasta, että nähtäisiin sen kanta. Äänestyksessä Majamäen taakse asettui 28 valtuutettua, Rajapolven esitystä kannatti hänen lisäkseen Eskelinen. Äänestämättä jättivät Antti Kivimäki (kd.), Ari Kekäläinen (dem.) sekä saman paikallisyhdistyksen edustajat Arto Kärki ja Alpo Salo.
Kaupunginvaltuusto saa yhden valtuustoryhmän lisää, kun perussuomalaisten valtuutettu Raimo Julkunen eroaa ryhmästä ja muodostaa oman valtuustoryhmän.

Jätä kommentti

*